Про нас
увійти

"Подоляни" поступаються в 16-му турі аматорського чемпіонату України

категорія: Футбол | дата: 16 04 2024
"Подоляни" поступаються в 16-му турі аматорського чемпіонату України

14 квітня, в с. Куликів Львівської області ФК "Подоляни" зустрічався з місцевим футбольним клубом "Куликів-Білка". Матч завершився перемогою господарів 2-1.

Матч лідера західної групи та його головного переслідувача мав цікаве підґрунтя – річ у тім, що бойова основа ФАТ Подоляни на чолі з головним тренером ще в минулому сезоні працювала в ФК Куликів, і ця принциповість давніх знайомих відчувалася з перших хвилин протистояння.

При тому, що фаворитом матчу, звісно, був Куликів-Білка, саме гості повели в рахунку. Жуміга несподівано швидко вкинув аут вздовж лицьової лінії, Дячинський виманив на себе суперників і перевів м’яча на лінію карного майданчика, звідки Мацієвський максимально незручно для воротаря лівою поцілив у ближній кут – 0:1. Для Максима це п’ятий гол при трьох асистах у поточному чемпіонаті.

Втім, відразу після перерви все перевернулося. Трьохходівка Калинчук-Яворський-Малецький розігнала атаку, останній дав розрізний пас на Шарабуру, а Микита правою ногою низом пробив повз воротаря – 1:1. Шостий гол у першості для універсала. Далі пішли нерви, тренери двох команд посварилися, що призвело до їхніх вилучень. І через 10 хвилин другий м’яч забили господарі. Знову Калинчук починав атаку з глибини поля, зі своєї сторони тепер. Шарабура вдало підіграв на Патуляка, Віталій промчав через правий край і сильним ударом з правої ноги засадив під поперечину – 2:1.

Подоляни – це молода, проте зіграна команда. У них залишалося біля півгодини часу, і були наміри врятуватися від поразки. Натомість при переході від оборони в атаку захисник Васильченко, маючи жовту картку, борцівським прийомом уклав на газон Шарабуру. Було це на чужій половині поля, арбітр дав йому попередження й вилучив з поля. Але навіть у меншості тернополяни могли врятуватися, проте удар Мальського все ж зрикошетив не в потрібну сторону – поруч зі стійкою…

Лідер за шість турів до кінця регулярної першості має +13 очок переваги над найближчими переслідувачами. Математично Куликів-Юність уже може готуватися до плей-офф: маючи 18 очок фори перед п’ятою командою плюс перевагу в особистих зустрічах, він фактично достроково кваліфікувався.

Куликів-Білка - Подоляни (Тернопіль) - 2:1 (0:1)

Голи: Шарабура, 53, Патуляк, 63 – Мацієвський, 34

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Калинчук, В.Білий©, Береза (Процишин, 75), Малецький (Грось, 90+3), Іваночко (В.Савошко, 80), Яворський (Дмитрух, 90+2), Юськевич (Войтович, 35), Патуляк (Панасюк, 75), Шарабура. Запасні: Малоїд, Денега. Головний тренер: Богдан Костик.

Подоляни: Новаков, Фриз, Васильченко, Сагайдак, Тарасов, Мальський©, Мацієвський, Бутенко (Кірієнко, 80), Жуміга, Проців (Малащук, 80), Дячинський (Трух, 71). Запасні: Чубак, Падух, Царюк, Тяпкін, Співак. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

14:00; 14.04.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". Поле 4; +20С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: Дячинський, 50, В.Білий, 66, Васильченко, 74, Яворський, 87, Малащук, 89, Шарабура, 90+4

Вилучення: Копоть (тр.КБ), 54, Хоптовий (гт.ПТ), 54, Васильченко, 89 (повторне попередження)

Джерело: ААФУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook